Utolsó frissítés: 2014-12-14

RianNApló | Ham'Pló | Képeslap| Linkek, partnerek | E-mail

Mániás oldalak:

MultiMánia | UtazásMánia | ZooMánia | FotoMánia | VillamosMánia | RepülésMánia

Rianna privát honlapja

Élmények / Motorostali

 

Multimania

Ego-Zóna

Élmények

Macskák

Receptek

Buliképek

FilmSzínházMuzsika

Könyvek

 

Lánclevelek küldőinek tanfolyama

Motoros Találkozó

Kunmadaras 2003. május 1.

Nagy esemény a Kunmadarason évente megrendezésre kerülõ gyorsulási verseny. A használaton kívüli katonai reptér betonját ilyenkor a motorok gumijai telerajzolják absztrakt mintákkal.

 

Az eseményre hatalmas tömeg gyûlik össze, leginkább motoron érkezve. Ennek következtében a vendégek parkolója érdekes látványt nyújt, lehet itt kérem nézelõdni!

 

Mi is természetesen motorral mentünk. Igaz reggel még kérdéses volt az út, mert olyan erõs szél fújt, ami nem egészséges hosszabb túrához. Én hátul ültem, mivel motorozni szeretek, de se jogsim, se motorom, se gyakorlatom. Mire leértünk, szétültem a fenekem, nagyon jól esett leszállni a géprõl. Érkezéskor már a parkoló látványa sokkoló volt. Hihetetlen sokan érkeztek a rendezvényre.

 

Látnivaló akadt bõven!

A nap szerencsére nem közvetlen tűzött le ránk, egy szimpatikus vékony felhõréteg tompította az erejét, ezért a puszta betonon, árnyék nélkül is valamennyire el lehetett viselni a meleget. Mert meleg azért volt rendesen.:)

 

A nézõk kamionokról és emelvényekrõl kísérték figyelemmel az eseményeket. Természetesen jelen volt az elmaradhatatlan büfésor, ahol hideg üdítõn kívül hideg hot-dogot is lehetett kapni. Úgy látszik némely esetekben a név nem kötelez semmire.

 

Mivel reptéren voltunk, nem lepõdtem meg, mikor egy aprócska kék-piros repülõ beszáguldott a légtérbe. Csukott szemmel, háttal, már a hangjáról is simán felismertem ki a pilóta, hiszen az elmúlt két évben elég sok alkalommal sikerült ezt a stílust megfigyelnem különbözõ repnapokon és egyéb események alkalmával.

 

A jelenlévõk, akik fõként a szilárd földhöz kötött száguldás hívei, komolyan meglepõdtek a fejük felett 5-10 méter magasan füstcsíkot húzó, még náluk is gyorsabb fejjel lefelé száguldó Extrán. Besenyei Péter mûrepülõ világbajnok köztudottan kedveli az érdekes és látványos - közönség sokkoló elemeket -, így remek bemutatóval kényeztette a résztvevõket. Még a Streetfighter show-ról is sikerült elvonni a közönség figyelmét az akrobatikus repüléssel.

 

És mivel mégiscsak reptéren volnánk, akadt lehetõség sétarepülésre egy An-2 fedélzetén, melyet népszerû nevén csak Ancsának hívnak.

Persze volt ott a füves részen, az Ancsa felszállópályája mellett lehetõség lovagolni is. Csodálom a pacik nyugalmát, hisz se a felszálló An-2 csillagmotorjának zaja, se pedig a száguldó motorok dübörgése nem ijesztette meg õket.

 

Az itt készült összes kép megtalálható a fotóalbumban. Természetesen nem csak ilyen apróban, az album kis képeire kattintva megnézhetők a képek nagyban is.

A fotókért külön köszönet Sebestyén Tamásnak.

© Üzenet | Bannerek | Impresszum

© 2002-2004 Rianna — Minden jog fenntartva.

FLS